Ми,браття,козацького роду!
Меню сайту
Новини
Вхід
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 62
Статистика
Головна » 2017 » Жовтень » 25 » Велика Рада Отаманів України
15:24
Велика Рада Отаманів України

      21 жовтня 2017 року в Центральному будинку офіцерів Збройних сил України м.Київ відбулося засідання ВРОУ, присвяченому 100-річчю утворення УНР. На порядку денному розглядалися такі питання: участь козацьких організацій у Державних заходах з нагоди 100-річчя проголошення Української державності. Деякі питання Звичаєвого права на сучасному етапі діяльності козацьких організацій. Обговорення та прийняття «Програми розвитку козацтва України на період 2017-2022 рр». Обговорення та прийняття оновленого проекту Закону «Про козацтво України». Прийняття Резолюції Великої Ради отаманів України.

До відома усіх козацьких організацій України та зарубіжжя!

РЕЗОЛЮЦІЯ Великої Ради отаманів України

1. Для дієвої, кваліфікованої взаємодії з адміністраціями районів, міст, областей рекомендувати Головам адміністрацій мати єдиного Радника з питань козацтва, який вже обраний Головою Ради отаманів даного адміністративного осередку. Рада отаманів у повному складі повинна бути єдиним колегіальним органом для вирішення та координації дій з адміністраціями. 
2. Доручити Президії ВРОУ відпрацювати та надати ВРОУ для затвердження порядок денний та Програму Великої Козацької Ради України (з’їзду). Провести Велику Козацьку Раду України (з’їзд) у травні 2018 р у м. Харкові. 
3. Велика Рада отаманів України прийняла рішення про припинення участі козацьких організацій у Координаційних Радах всіх рівнів, де вони зараз ще існують та уповноважує керівництво козацьких організацій довести про це рішення відповідним Радам отаманів регіональних адміністрацій. 
4. У 2018 році організувати та провести у м. Гостомелі Велике козацьке свято-фестиваль «Козацька слава України» - присвячене 100-річчним подіям 1917-1922 рр. з Програмою пісенно-танцювальної козацької творчості та козацьких бойових мистецтв. Головою оргкомітету призначити Головного отамана Гостомельської козацької Січі Генерала козацтва Юрія Приліпка. 
5. Підтримати рішення Президії ВРОУ про дисціплінарне рішення- про обов’язкове знаходження козаків на козацьких Радах та заходах у козацькому однострої. Рахувати під час бойових дій польовий однострій – зрозумілим козацьким одностроєм. 
6. ВРОУ доручає Наказному Гетьману України провести підготовчу роботу для створення Єдиного реєстру козацьких організацій, єдиного реєстру козацьких звань та нагород . 
Вищі козацькі звання – Генерал козацтва, присвоюються Президією ВРОУ, за поданням отаманів- членів ВРОУ а після обрання Гетьмана - Гетьманом України, за поданням Президії ВРОУ. Заборонити присвоєння козацьких звань та нагород отаманами козакам, які не входять до реєстру козацьких організацій. 
ВРОУ постановляє що усі присвоєні на цей час нагороди рахувати, як здійснений факт і признати їх дійсність козацькими організаціями . З січня 2018 року Отаманами козацьких організацій відкликати рішення про 2-3 разове присвоєння різних Героїчних звань. Подібні звання повинні присвоюватися тільки одноразово. 
7. Президії ВРОУ провести необхідні зустрічі з Міністром освіти України з метою введення у школах інститутів козацьких наставників. Запропонувати обов’язкове встановлення в учбових закладах флагштоків з державними прапорами. 
8. Запропонувати Міністерству оборони України регулярно проводити навчання з керівниками військової підготовки навчальних закладів. 
9. Звернутися до Адміністрації Президента з проханням при різних публічних виступах виключити поняття «отаманщина», що для козаків звучать образливо і недоцільно. 
10. Проект Закону України «Про козацтво та козацькі організації в Україні», «Програму розвитку козацтва в Україні на період 2018 - 2022 рр. » - прийняти за основу. 
11. Доповіді по усім питанням порядку денного опублікувати та довести до відома усіх козацьких організацій.

Прийнято на засіданні
Великої Ради отаманів України

21. 10. 2017 року - одноголосно.

 

 

    

 

Переглядів: 530 | Додав: sarafan | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Сьогодні
*************
Годинник
Київ
Календар
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Ціни на АЗС

********
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
В цей день...
Календар України
Радіо онлайн
Copyright MyCorp © 2024