Ми,браття,козацького роду!
Меню сайту
Новини
Вхід
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 62
Статистика
Головна » 2014 » Червень » 22 » 22червня - День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни
22:07
22червня - День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни

22 ЧЕРВНЯ - День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

 День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні — день пам'яті в Україні.    Відзначається щорічно 22 червня. Встановлено напередодні 60-ої річниці початку  Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр.

  День встановлено в Україні «…з метою всенародного вшанування пам'яті синів і дочок  українського народу, полеглих під час Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, їх  подвигу та жертовності … на підтримку ініціативи громадських організацій ветеранів  війни, праці, Збройних Сил і жертв нацистських переслідувань…» згідно з Указом  Президента України від 17 листопада 2000 р № 1245/2000.

 Недільний ранок 22 червня 1941 року трагічною сторінкою увійшов у життя мільйонів  українців. У цей день розпочалася найжахливіша війна в історії нашого народу — Велика  Вітчизняна, яка забрала життя кожного п'ятого співвітчизника.

 День початку війни став в Україні історичним днем глибокої скорботи. Сьогодні навіть  важко уявити масштаб випробувань, болю і горя, що випали на долю минулих поколінь.

 Тож низький уклін захисникам рідної землі у День скорботи і вшанування пам'яті жертв  війни в Україні. Виявивши нечуваний героїзм та єднання у жорстоких боях, у гіркоті нищівних поразок і славі звитяг, українці здобули мир та омріяну єдність у межах однієї держави, яка ще мала пройти свій тернистий шлях до незалежності. Наш святий обов'язок - оберігати спокій і злагоду у суспільстві задля майбутнього українського народу, задля світлої пам'яті тих, хто ціною свого життя йшов до великої Перемоги.

У багатьох країнах у цей день приспускають державні прапори і згадують цю війну.

Віддаймо шану всім українським борцям, які в час воєнного лихоліття визволяли рідну землю від фашистських загарбників. Схилімо голову перед мільйонами невинних жертв, яких забрала війна. 

Слава їм, вічна і світла пам'ять!

 
Переглядів: 905 | Додав: sarafan | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Сьогодні
*************
Годинник
Київ
Календар
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Ціни на АЗС

********
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
В цей день...
Календар України
Радіо онлайн
Copyright MyCorp © 2024