Ми,браття,козацького роду!
Меню сайту
Новини
Вхід
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 62
Статистика
Головна » 2014 » Липень » 29 » Думка з приводу: "Козаки і сучасність"
13:45
Думка з приводу: "Козаки і сучасність"

Думка з приводу: «Козаки і сучасність»

 Чимало розмов та суперечок сьогодні ведеться з приводу подій, які відбулися в Україні останнім часом. А що ж козаки, яку роль вони відіграють на сучасному етапі, та яке вони бачуть майбутнє для нашої держави?

   В цей неспокійний час, коли у суспільстві наступив великий соціальний проміжок  між багатими та бідними, різниця в ідейних поглядах у Верховній Раді, корупція в державних ешелонах,  невдоволення українського народу життям та несправедливістю у державі, спровокувало людей піднятися на боротьбу, прибути у Київ,на Майдан, а далі анексія Криму, військові дії в південному сході України. Думка з цього приводу у кобелячан різна по відношенню до козацтва. Часто задають мені питання, як ми, козаки громадської організації, дивимося на сьогоднішні події у державі, на майбутнє у її розвитку і яка роль та допомога кобеляцького козацтва на даному етапі.       Відповідаю:

  1. Це розділення влади на три незалежні одна від одної гілки влади: законодавчої, виконавчої та судової.
  2. Беззаперечне та належне виконання делегованих повноважень усіма гілками влади.
  3. Народовладдя та контроль за діями виконавчої влади.

  Козацтво – братство людей, наділених особливим станом козацького духу, свідомості та моралі.     Це спільнота, яка бажає жити у демократичній, економічно заможній державі, де панує порядок, справедливість, рівність усіх перед законом. Ми хочемо, щоб люди примножували власний достаток тільки своєю працею, не обкрадаючи інших. Щоб завжди ділилися своїми прогресивними досягненнями та навчали цьому молоде покоління, як правильно готувати себе до самостійного життя, як захищати себе від маніпуляцій буденності.

  Ми і надалі продовжуємо виховну та патріотичну роботу серед дітей та молоді, приймаємо їх до лав козацтва, навчаємо бути достойними гідності українського козака та барегині, патріота, захисника Вітчизни, любити свій рідний край, його звичаї та традиції.

    

Для цього організовуємо та проводимо екскурсійні поїздки по історичних місцях, козацьких стежках, наприклад, маршрут: Чигирин – Суботів - Холодний Яр – Мотронинський монастир. Це відвідини Полтавського історико – краєзнавчого музею, музеїв дальньої авіації та космонавтики у м. Полтава та інші. Засіяні зерна дадуть хороші всходи і добрий урожай. Тому надіємося, що ми обов’язково отримаємо хороші результати.

    

  У сьогоднішній непростий час козаки Кобеляччини продовжують надавати фінансово – матеріальну допомогу. Недавно солдатам військової частини №3052, що у Полтаві, було вручено два комп’ютери та продукти харчування, закуплено шість бронежилетів для Дніпропетровського підрозділу добровольців – козаків, які задіяні в АТО. Надавали також кошти для ремонту музею Олеся Гончара, що в с. Сухе, Кобеляцького району, фінансово допомагали у спорудженні пам’ятного знаку загиблим козакам у Кобеляках. А на днях прийняли участь у забезпеченні громадського порядку під час відзначення 200 – річчя Марківської української православної церкви та надали фінансову допомогу на її ремонт.

    

 

  На закінчення хочу нагадати слова нашого отамана Миколи Жука: «Козак – той хто дає суспільству набагато більше, ніж отримує від нього, це той хто за свою волю й гідність готовий віддати все, що має, в тому числі і своє життя, як наші пращури козаки!». Захищати Україну – обов’язок кожного козака!

Віктор Буряченко, керівник штабу Кобеляцької районної громадської організації «Козацька громада Кобеляцького району».

Переглядів: 832 | Додав: sarafan | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Сьогодні
*************
Годинник
Київ
Календар
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Ціни на АЗС

********
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
В цей день...
Календар України
Радіо онлайн
Copyright MyCorp © 2024