Ми,браття,козацького роду!
Меню сайту
Новини
Вхід
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 62
Статистика
Головна » 2014 » Квітень » 3 » Перша Конституція
10:59
Перша Конституція

Перша конституція

   Перша українська конституція була прийнята на зборах козацтва біля містечка Тягина на правому березі річки Дністер 5 квітня 1710 року.

   Повна  назва цього документа – «Договір  та Встановлення прав і вольностей Війська Запорозького та всього вільного народу Малоросійського між Ясновельможним гетьманом Пилипом Орликом та між Генеральною старшиною, полковниками, а також названим  Військом Запорозьким, що за давнім звичаєм і за військовими правилами схвалені обома сторонами вільним голосуванням і скріплені найяснішим гетьманом урочистою присягою».

 

  В день прийняття першої української Конституції козаки Кобеляцької громади прибули до с.Орлик, Кобеляцького району, що на Полтавщині, щоб вшанувати пам'ять славного гетьмана Пилипа Орлика  - засновника Першої демократичної Конституції України. Так за участю представників громадської організації "Козацька громада Кобеляцького району" відбулося покладення квітів та вінка до памятного знаку видатного українця. Память гетьмана України разом з козаками вшанували керівники місцевої влади та сільськогосподарського підприємства.

  

Микола Андрієнко - керівник сільськогосподарського кооперативу запросив присутніх відвідати у с. Радянському та поблизу с. Рудька,  Дніпропетровської області, історичні місця - захисні укріплення, де відбувалися бої козаків П.Орлика. Потім на запрошення полковника українського козацтва  Миколи Тягнирядно  - отамана Царичанського полку, що на Дніпропетровщині, присутні ознайомилися та оглянули унікальні зібрання предметів старовини, побуту, козацькі старожитності, народні ремесла та мистецтво краєзнавчого музею, який  він власноручно організував та створив.

 


Переглядів: 636 | Додав: sarafan | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Сьогодні
*************
Годинник
Київ
Календар
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Ціни на АЗС

********
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
В цей день...
Календар України
Радіо онлайн
Copyright MyCorp © 2024