Ми,браття,козацького роду!
Меню сайту
Новини
Вхід
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 62
Статистика
Головна » 2012 » Липень » 23 » У структурі козацтва Полтавщини зміни
18:44
У структурі козацтва Полтавщини зміни

********************************************************************************* 

У структурі козацтва Полтавщини зміни.              

 

*********************************************************************************

На чергову координаційну раду козацьких формувань Полтавщини представники козацтва зібралися цього разу у смт.Велика Багачка.

   Вже при вїзді до цього славного містечка увагу гостей привернуло величезне пано, яке знаходиться на узгірї «Великобагачанщина-козацький край» та памятний знак – камінь, який був привезений на човнах з Січі козаками Багацької сотні Полтавського полку і покладений на могилу 180-ти загиблих козаків за волю в другій половині сімнадцятого століття.

 

   Тож перед офіційною частиною козаки поклали квіти на це священне місце, а також до підніжжя памятника Т.Г.Шевченка в центрі В.Багачки.

   Засідання обласної координаційної ради проходило в залі районного Будинку культури. Після внесення державного прапора України та козацьких штандартів до присутніх з вітальними словами звернулися представники районної влади. Керівники координаційної ради підвели підсумки роботи козацьких організацій області за перше півріччя поточного року, обговорили завдання козацьких формувань на друге півріччя. Основна увага зосереджувалася на виховній роботі серед дітей та молоді, пропаганді козацьких традицій. Відповідно до Постанови КМУ «Про створення Координаційної ради з питань розвитку козацтва на Україні», козаки на своєму засіданні прийняли рішення про внесення деяких змін у структурі Координаційної ради козаків Полтавщини. Віднині вона перейменована у Раду отаманів, до складу якої входить 26 членів.

   Кобеляцький край на цій нараді представляли полковники Міжнародної Академії Козацтва: Віктор Буряченко, Олександр Тихоненко, Володимир Мигаль, майор Віктор Пищита.

   В роботі ради взяв участь і виступив начальник штабу козацького гвардійського корпусу Полтавщини Міжнародної Академії Козацтва генерал-лейтенант Микола Гаража. «Ми прагнемо сприяти взаємовигідній співпраці наших  організацій у питанні виховання підростаючого покоління в дусі славних традицій козацтва, виробленню і реалізації програм і проектів громадського, політичного та культурного характеру на благо нашої української держави та народу»,- відмітив виступаючий.

   Наступну раду козаки Полтавського краю проведуть у Кременчуці.


                                    Олександр Тихоненко,полковник українського козацтва.

*********************************************************************************

Переглядів: 591 | Додав: sarafan | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Сьогодні
*************
Годинник
Київ
Календар
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Ціни на АЗС

********
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
В цей день...
Календар України
Радіо онлайн
Copyright MyCorp © 2024