Ми,браття,козацького роду!
Меню сайту
Новини
Вхід
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 62
Статистика
Головна » 2013 » Червень » 30 » Ветерани та козаки вшанували память загиблих козаків на Переволочній.
12:12
Ветерани та козаки вшанували память загиблих козаків на Переволочній.
Ветерани та козаки вшанували память загиблих козаків на Переволочній.

   Щорічно у червні, в селищі Світлогірське, що на Полтавщині, відбуваються заходи з вшанування памяті козаків, які були страчені на переправі біля Переволочної у 1709 році.
  У заході взяли участь представники влади селища, місцеве духовенство Київського Патріархату, члени обласної організації спілки ветеранів Збройних Сил України, козаки Кобеляцького відділення Міжнародної Академії Козацтва, представники  громадських організацій. Поклавши вінок та квіти до меморіалу загиблим воїнам-визволителям гості заходу провели мітинг-реквієм на честь полеглих. А представники Української Православної Церкви відслужили панахиду за загиблими козаками та воїнами, які віддали своє життя у боротьбі за незалежність української держави різних років.



 
   
Під час виступу голова обласної спілки ветеранів  Збройних Сил України Леонід Мошенець зазначив, що історія нашого народу водночас яскрава і трагічна, адже під час Полтавської битви українські козаки були розділені на два протилежні табори. Ціною тих далеких подій була незалежність України, і хоча вона прийшла до нас лише у двадцятому сторіччі, ми пам΄ятаємо про тих, хто здобував її в усі роки ціною свого життя. Наш захід проводиться з метою об’єднання усіх громадян нашої держави незалежно від віросповідування, політичних поглядів та історичних уподобань навколо ідеї єдності, соборності держави та вічних людських цінностей, головними з яких є мир та порозуміння. Саме тому сьогодні ми вшановуємо і воїнів — козаків, і січових стрільців, і героїв Другої світової  війни, які здобули Україні мир та процвітання. Тим більше, що і розташовані Меморіал героям та Хрест козацької слави майже поруч. І цілком природно, що разом з нами і представники Української православної Церкви, козацтво, молодь, і ветерани. Сподіваємось, що це святе місце стане місцем паломництва і шани для усіх поколінь нашої держави. 
 Заступник Гетьмана України Леонід Дядюк та керівник штабу кобеляцьких козаків Віктор Буряченко у своїх промовах підтвердили важливу історичну роль Українського козацтва у боротьбі за свободу і незалежність. Саме завдяки йому була створена суверенна українська держава, саме сьогодні нам і надалі необхідно продовжувати традиції справжнього патріотизму, самопожертви в ім’я майбутнього України.

Керівник штабу Кобеляцького відділення МАК   Віктор Буряченко.
Переглядів: 1020 | Додав: sarafan | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Сьогодні
*************
Годинник
Київ
Календар
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Ціни на АЗС

********
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
В цей день...
Календар України
Радіо онлайн
Copyright MyCorp © 2024