Ми,браття,козацького роду!
Меню сайту
Новини
Вхід
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 62
Статистика
Головна » 2012 » Серпень » 13 » Вшанували пам'ять Івана Сірка.
13:28
Вшанували пам'ять Івана Сірка.

*************************************************************************

Вшанували пам'ять Івана Сірка

    5 липня 2012 року Верховна Рада України прийняла постанову «Про відзначення на державному рівні 14 жовтня 2012 року 360-річчя заснування Чортомлицької Запорозької Січі та вшанування пам'яті кошового отамана Івана Сірка».

  Лагідного серпневого ранку над дніпровськими заплавами в с.Капулівка, що поблизу міста Нікополя Дніпропетровської області, де височить памятник кошовому отаману Запоріжської Січі Івану Сірку, зібралося численне козацтво України щоб вшанувати пам'ять славного борця за свободу народу, вірного сина отчого краю. Слава про цього непоборного лицаря за віру і правду свого народу, яка здобута у 65 боях з ворогом, живе і до нині в серцях вдячних потомків. Помер  І.Сірко у 1680 році.

   Минулої суботи, у день памяті кошового отамана, на його могилу – курган  зібралися козаки з багатьох регіонів України.

   Урочистості розпочалися з молебня, який провели священники православної церкви, привітань керівників Нікопольського краю. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять Героя України, народного артиста України, повного кавалера орденів І.Сірка – Богдана Ступки.

   У заходах, присвячених памяті кошового отамана І.Сірка, взяли участь 40 представників козацьких формувань Полтавщини. Серед кобелячан були: головний отаман Микола Жук, його берегиня Галина, керівник штабу Віктор Буряченко, козаки Олександр Тихоненко і Володимир Мигаль, священники Дмитро Кулічковський і Дмитро Шевченко а також представники Жуківської застави.

   Не обійшлося без нагород. Ордени І.Сірка були вручені очільнику Козацького гвардійського корпусу Полтавщини Миколі Ревеці і начальнику обласного штабу КГКП Миколі Гаражі, козакам: В. Бредуну (смт.Нові Санжари), М.Селенку (смт.Білики). Нагороди «За вірність Україні та Українському козацтву» отримали: воїн-афганець В.Мигаль (с.Бутенки), священники Д.Кулічковський (с.Марківка) та Д.Шевченко (с.Світлогірське).

   14 жовтня цього року в с.Капулівка Нікопольського району Дніпропетровської області відбудуться урочистості з нагоди святкування 360-річчя заснування Чортомлицької Запорозької Січі та вшанування пам'яті кошового отамана Івана Сірка, на яку запрошені козаки Кобеляччини.

 

                                  Олександр Тихоненко, прес-секретар Кобеляцького підрозділу МАК.

*************************************************************************

Переглядів: 579 | Додав: sarafan | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Сьогодні
*************
Годинник
Київ
Календар
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Ціни на АЗС

********
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
В цей день...
Календар України
Радіо онлайн
Copyright MyCorp © 2024