Ми,браття,козацького роду!
Меню сайту
Новини
Вхід
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 62
Статистика
Головна » 2012 » Серпень » 30 » З Днем знань !
22:38
З Днем знань !

    ***************************************************************************************** 

                                                                           З Днем знань !


            Щиро вітаємо козачат з Днем знань - справжнім всенародним святом мудрості, доброти і людяності.
 

  Цей день завжди особливо урочистий і хвилюючий, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий і, водночас, нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень, до самостійного життя.

  Українцієдина у світі козацька нація. Козацтво є дисциплі­нованою організацією українського народу, споконвічною фор­мою його самоорганізації і самозахисту в лихоліття на засадах стародавнього Звичаю — Волі як відкристалізованого етнічного розуму. Після зруйнування Запорозької Січі в 1775 році, не дивлячись на тривалий процес розкозачення і денаціоналізації українців Московською імперією, живий ланцюг спадковості Українського козацтва ніколи не переривався: 1775-1828 рр. -- Задунайська Січ; 1783-1868 рр. — Українські козацькі війська і формування у складі імперського війська; 1783-1917 рр. в Україні зберігався Козацький стан; 1904-1914 рр. січовий рух в Галичині. Створення Регіону українських січових стрільців; 1917-1922 рр, бурхливий підйом відновлення козацтва, його боротьба за відновлення самостійної і соборної України; 1918-1933 рр. — існування в Україні Українського Вільного Козацтва, а до 1990 року — збереження духовності і традицій Українського козацтва у ментальності моралі національно-патріотичної верстви етнічних українців Батьківщини і в українській діаспорі. Сучасне Українське козацтво відновилося в Україні  і має своєю метою історичну місію — шляхом боротьби за незалежність і соборність України, відновленням у етнічній пам'яті українців глибоких національно-патріотичних переконань, традицій і безмежної любові до своєї Батьківщини —  втілити в життя українського народу і спонукати на вічність Українську Національну Ідею.

   Виховувати в людині патріота своєї Батьківщини, любов до рідного краю, любов до своєї України варто починати з раннього дитинства.

  Вільною «КОЗАЦЬКОЮ РЕСПУБЛІКОЮ» називали іноземці нашу Батьківщину-неньку Україну, з глибокою повагою відзи­вались про її відчайдушних захисників — запорозьких козаків, Хто вони? Якими були, чим захоплювались, звідки черпали сиди для своєї нескореної вдачі? На ці й цілий ряд питань має від­повісти орієнтовна об'єднана програма для діяльності молодших школярів — козачат (дітей віком 6-10 років), школярів серед­нього віку — джур козацьких (вік 10-15 років) та старшокласни­ків — молодих козаків ( віком 15—18 років).

   Запорозьке козацтво — гордість української нації і в програмі має виховати в дітях саме цю гордість за своїх предків, синівську вірність, навчити їх бути сильними, дужими, готовими віддати своє життя, якщо вирішується доля рідної Вітчизни, як це робили славні козаки — запорожці.

   У процесі тривалого історичного розвитку передовою силою і формою духовного об'єднання суспільства в Україні було козацтво. Епоха козацтва створила глибоку багатогранну духовність що стала вершиною української національної культури.

  У козацькі часи нашому народові були притаманними високий рівень шляхетності, моральності, духовності, доблесті і звитяги, знання і бездоганне дотримання національних традицій і звичаїв. У козацькій державі не було такого ганебного явища, як бездомні діти. Дітьми опікувалося все суспільство. Ці якості потрібні українському народові і сьогодні — в період відновлення своєї державності і особливо завтра, в процесі розбудови і зміцнення могутності нашої Батьківщини, в процесі практичних дій щодо відновлення і збагачення СЛАВИ УКРАЇНИ. Отже, сьогодні в школярів необхідно виховувати глибокі почуття патріотизму та національної гідності, якості захисника Батьківщини, високий рівень загальної культури, народної естетики, моралі, мистецтв.

   Виконанню цих завдань і повинне сприяти Положення про дитячо-юнацьку, військово-спортивну патріотичну гру «ДЖУРА», яка за напрямками, формою і змістом розрахована на шкільну молодь, а також на допризовну і призовну молодь за місцем проживання за умов умілого, грамотного, ініціативного і активного керівництва дорослих козаків - патріотів, старших товаришів, зокрема педагогів-організаторів дитячих колективів, вчителів історії, української мови та літератури, професійних військових, вчителів фізичної культури та тренерів спорту, керівників вокальних та танцювальних гуртків; колективів, які забезпечать пози­тивний результат заходів навчально-виховного процесу.

  Пропозиції Положення щодо напрямків і змісту виховання молоді реалізуються шляхом організації цілеспрямованого сис­темного напрямку в навчально-виховному процесі в учнівських класах, в загонах, гуртках, секціях та ланках за інтересами, в процесі військово-спортивної патріотичної козацької гри «ДЖУ­РА» в позаурочний час в навчальних та позашкільних закладах освіти, за місцем проживання, під час табірного збору допризов­ної та призовної молоді. Відповідна діяльність має охопити майже всі сфери учнівсь­кого життя, при цьому треба зважити на ту особливість, що козаками на СІЧІ були лише чоловіки, отже, для дівчаток від­повідного віку, там, де програмні питання за змістом не можуть бути однаковими, варто паралельно створити свій гурт, де було б передбачено підготовку їх до майбутнього подружнього життя. Жінка в минулому — вірна супутниця козака, вона — берегиня свого роду, отчого дому, але при цьому в кожну важку годину й жінка - воїн, яка може відстояти свою землю від ворога, тобто за­ступити свого чоловіка-козака, якщо це необхідно. Жінка-мати виховувала у своїх дітей ( і в першу чергу у хлопців) мужність, сміливість, твердість і рішучість, інші вольові, необхідні захис­нику Батьківщини риси козацького характеру.

  Всі ці концептуальні і програмні питання виховання молоді відображені в Положенні, яке має два розділи: перший — напрямки і зміст національно-духовного і військово-патріотичного виховання і другий — організація і зміст військово-спортивної, Патріотичної гри «ДЖУРА». За змістом Положення потребує від керівного складу гри певних духовних і фізичних зусиль щодо організації цікавої і ефективної гри, але це не повинно бути стримуючим фактором в навчально-виховному процесі. Сьогодні щось із-за своєї складне... не буде повністю виконано, не буде досягнуто... Нічого... завтра, з часом поставлена мета буде досягнута. Дорогу долає той, хто йде. «Щоб дійти до мети, треба перш за все йти».

  Наша Мета — шляхом свідомого опанування геройським, лицарським, гуманним і демократичним славного минулого наших предків — Українського козацтва, його традицій, культури, науки, військового мистецтва та господарюванняДУХОВНО І МОРАЛЬНО ПІДНЯТИСЯ ДО РІВНЯ УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ ІДЕЇ І ЗАБЕЗПЕЧИТи її ЖИТТЄДАЙНІСТЬ НА ВІЧНІСТЬ.

***************************************************************************************** 

Переглядів: 739 | Додав: sarafan | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Сьогодні
*************
Годинник
Київ
Календар
Погода
Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Ціни на АЗС

********
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
В цей день...
Календар України
Радіо онлайн
Copyright MyCorp © 2024